Babysitter φύλαξη παιδιού στο σπίτι

 • Νταντά Αμέσου Δράσεως

  Νταντά Αμέσου Δράσεως

  Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην εν λόγω επιλογή, αφού πρέπει να διασφαλιστεί ότι το παιδί θα βρίσκεται σε ικανά χέρια.Είμαστε δίπλα σας σε όλα τα βήματα της επιλογής με πολύτιμο σύμβουλο την εμπειρία 16 ετών στην διαχείριση του εργατικού δυναμικού
 • Babysitter - Φύλαξη παιδιού

  Babysitter - Φύλαξη παιδιού

  Πόσο καλή δουλειά κάνει μια νταντά; Είναι ζεστή και ευαίσθητη; Παρατηρεί και ακούει προσεκτικά; Παίζει με το παιδί; Κουβεντιάζει όμορφα με το παιδί; Είναι υπομονετική; Μπορεί να προβλέψει τις δύσκολες καταστάσεις πριν αυτές προκύψουν;
 • Η νταντά του παιδιού σας

  Η νταντά του παιδιού σας

  Τα ίδια τα παιδιά είναι οι καλύτεροι κριτές για την νταντά που επιλέξατε. Αν τα ίδια θέλουν να περνούν χρόνο μαζί της, τότε σημαίνει ότι τους δίνει σημασία και τα αγαπά. Όταν επιστρέφετε στο σπίτι, καλό είναι να ρωτάτε τα παιδιά πώς πέρασαν μαζί με την νταντά.
 • 1

babysitter

Βασικές συμβουλές για την επιλογή Baby Sitter


Μπορεί η εργασία σας να είναι απαιτητική και να σας κρατάει πολλές ώρες εκτός σπιτιού. Μπορεί οι συγγενείς να αδυνατούν να αναλάβουν τη φύλαξη των παιδιών σας. Μπορεί απλά να χρειάζεστε λίγες ώρες για τον εαυτό σας. Όποια κι αν είναι η ανάγκη , η επιλογή babysitter για τη φύλαξη του παιδιού σας φαίνεται να είναι η μοναδική λύση. Η αναζήτηση του ανθρώπου που θα έχει την ευθύνη για τα παιδιά σας όσο απουσιάζετε είναι πολύ σημαντική, δείτε μερικές βασικές συμβουλές για να κάνετε μία καλή επιλογή!

Α’ Στάδιο: Συνέντευξη

Στο αρχικό στάδιο γνωριμίας είναι απαραίτητο να κάνετε κάποιες ερωτήσεις στη babysitterγια να μάθετε περισσότερα για την ίδια, τις γνώσεις της πάνω στα παιδιά αλλά και για να δείτε πως συμπεριφέρεται απέναντί σας. Οι ερωτήσεις μπορούν να κινούνται γύρω από τα εξής θέματα:

 • Τα σχέδια και τις προσδοκίες της: ρωτήστε τη για να μάθετε περισσότερα για την προσωπικότητά της, αλλά και για να διαπιστώσετε κατά πόσο επιθυμεί να εργαστεί για εσάς.
 • Τις παιδαγωγικές της γνώσεις: αυτές θα φανούν πολύ χρήσιμες για την ανατροφή του παιδιού.
 • Πρώτες Βοήθειες: επιβεβαιώστε ότι έχει γνώσεις Πρώτων Βοηθειών για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
 • Δημιουργική απασχόληση: ζητήστε να σας εξηγήσει με ποιον τρόπο θα απασχολήσει δημιουργικά το παιδί σας.
 • Γνώσεις μαγειρικής:ρωτήστε την ποια γεύματα/τρόφιμα θεωρεί ότι είναι θρεπτικά για τα παιδιά.
 • Συμβουλή: Δώστε σημασία σε λεπτομέρειες όπως αν έχει μία καθαρή και περιποιημένη εξωτερική εμφάνιση, αν αποπνέει σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Χρήσιμο θα ήταν επίσης να κατοικεί κοντά στο σπίτι σας για να έχει άμεση πρόσβαση, αν τύχει κάτι έκτακτο.

 

Β’ Στάδιο: Συνάντηση με όλη την οικογένεια

Μετά την πρώτη επαφή, θα ήταν καλό να υπάρξει και μια δεύτερη συνάντηση στην οποία θα είναι παρόντα ταυπόλοιπα μέλη της οικογένειας για να γνωρίσουν τη babysitter ώστε να είναι ομόφωνη η απόφαση της πρόσληψής της. Μπορείτε να αναφερθείτε σε περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα του παιδιού και για όλα όσα θα θέλατε να προσέχει καθημερινά κατά τη φύλαξή του. Θα μπορούσατε επίσης να μιλήσετε για τους κανόνες του σπιτιού, για τυχόν φάρμακα που πρέπει να χορηγούνται στο παιδί σας ή για το ωράριό σας.

Σ’ αυτή τη συνάντηση, θα ήταν χρήσιμο να πάτε μαζί μία βόλτα σε χώρο εκτός του σπιτιού σας (π.χ. στο πλησιέστερο πάρκο) προκειμένου να τη δείτε εν δράσει, αλλά και να επιβεβαιώσετε ότι λειτουργεί με σύνεση, τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας στο δρόμο.

Αν σε αυτό το στάδιο, αισθανθείτε ότι έχετε βρει τον κατάλληλο άνθρωπο, μη διστάσετε να ζητήσετε συστάσεις και να έρθετε σε επαφή με προηγούμενους εργοδότες.

Γ’ Στάδιο: Η προσαρμογή στο σπίτι

Την πρώτη μέρα ζητείστε από τη babysitterνα έρθει λίγο νωρίτερα για να προσαρμοστεί στο σπίτι, να εξοικειωθεί με τη λειτουργία των συσκευών, τους αριθμούς έκτακτης ανάγκης κ.α. Καλό θα ήταν τις πρώτες ημέρες να παίρνετε συχνά τηλέφωνο και να ελέγχετε ότι όλα πάνε καλά. Επιδιώξτε να μάθετε όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το πως κύλησε η μέρα, τόσο από τη babysitter, όσο και από το παιδί σας.

Συμβουλή: Δε λέμε όχι σε μικρές “εφόδους’’. Θα μπορούσατε κάποιες μέρες να επιστρέφετε πιο νωρίς και απροειδοποίητα στο σπίτι για να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν σωστά.

Σε περίπτωση που η υποψήφια babysitterπληρεί πολλές από τις προδιαγραφές που αναφέρθηκαν, τότε είστε πολύ τυχεροί γιατί έχετε βρει την ιδανική babysitter!

Τα «υπέρ» της νταντάς»

 Babysitter 1Το μωρό παραμένει στον χώρο του και φροντίζεται από ένα άτομο που είναι διαρκώς «από πάνω του». Η νταντά έρχεται και φεύγει στις συμφωνημένες ώρες, ενώ τις ώρες που βρίσκεται με το μωρό αφιερώνεται σε αυτό, προσφέρει δημιουργικές ασχολίες και γεμίζει ευχάριστα τον χρόνο του. Άλλωστε, το άτομα αυτό πληρώνεται τόσο για να φυλά το μωρό σας, όσο και για να το απασχολεί, καθώς αυτό θα μεγαλώνει, ακολουθώντας αποκλειστικά τους δικούς σας κανόνες διαπαιδαγώγησης.

Καθώς, λοιπόν, πρόκειται για έναν έμμισθο ρόλο, οι περισσότερες νταντάδες είναι πρόθυμες να κρατήσουν το παιδί και οποιαδήποτε άλλη ώρα μέσα στην ημέρα, π.χ. για να βγει το ζευγάρι ένα βράδυ, ή ακόμα και να ακολουθήσουν το ζευγάρι στις οικογενειακές διακοπές. Αυτό όχι μόνο «ξεκουράζει» τους γονείς αλλά είναι θετικό και για το παιδί που αντιλαμβάνεται σιγά-σιγά τη νταντά ως μέλος της οικογένειας και νιώθει περισσότερη άνεση και ασφάλεια μαζί της.

 • Οικιακοί Βοηθοί
 • Γηροκόμοι  Φροντίδα ηλικιωμένων
 • Baby sitter  Φροντίδα παιδιών
 • Φιλιππινέζες εσωτερικές
 • Φιλιππινέζες εξωτερικές
 • Φιλιππινέζες part time job
 • Φιλιππινέζα Οικιακή Βοηθό
.

     

 jcvffbzebuqpwrpjqmfs     Κηφισίας 24 Αμπελόκηποι Αθήνα                               

                 2130426859   6981894401